Recept: Kladdkaka - halloweenedition
Detta är egentligen bara ett vanligt recept på kladdkaka, det som ger halloween-känsla är pudringen av florsocker. Jag rekommenderar er till att göra en och en halv sats eller två satser för att den ska bli riktigt god och krämig.
För en sats behövs:
100 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt (det brukar jag utesluta)
1 msk florsocker till pudring
Ugn 200*C - ca 20 min beroende på hur kladdig man vill ha den.

(Ursäkta suddig bild)
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
2. Smält smöret på låg värme
3. Vispa ägg och socker pösigt. (Det är viktigt att man verkligen vispar det pösigt, för det är här man avgör hur fluffig kakan ska bli eftersom man för in luft i smeten. Smeten är pösig när den är vit och fluffig)



4. Tillsätt sedan smöret till smeten.

5. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat bunke. (Jag brukar sikta de torra produkterna för att få ett klumpfritt resultat.)

6. Tillsätt sedan mjölblandningen till smeten.

7. Rör försiktigt ner mjölblandningen för ett klumpfritt och fluffigt resultat. (Jag brukar vända ner det för hand med en slickepott så att luften stannar i kakan.

8. Häll upp smeten i en form och stoppa in i ugnen på 200 *C i ca 20 min.

9. Ta ut kakan och låt den svalna något innan pudring av florsocker.


Jag valde att klippa ut pappersformer som mun och ögon för att det skulle bli en pumpa.